Zbraslavská školní fotbalová družstva postupují do krajských soutěží!

Dalšího velkého úspěchu dosáhli naši chlapci ve fotbalovém turnaji, který se konal v prvním říjnovém týdnu v Radotíně. Mladší žáci prošli turnajem bez jediného zaváhání a všechny své soupeře jednoznačně převýšili svými výkony. Napínavé bylo až poslední utkání, kde kluci v posledních dvou minutách vedli 2:0, podcenili soupeře, a zápas skončil remízou. Penaltový rozstřel nakonec vyhráli a umístili se na prvním místě, což jim přineslo postup do krajského kola.

20211006 122511

Starší žáci měli turnaj rozehraný výborně, vyhráli svoji skupinu a postup do finále jim překazila pouze jediná obdržená branka. Mezi školami z Prahy 16 a Prahy 5 se umístili na pěkném třetím místě. Kluci neskrývali zklamání, doufali ve zlato. Bohužel jen lepší výkon na hřišti nestačí, když se nedaří skórovat. Úsměv na tváři jim vykouzlil až postup do krajského kola, který jim zajistilo dosažené první místo mezi školami z Prahy 16.

 

20211007 124942

Děkuji chlapcům za reprezentaci školy a také všem, kteří nás na turnaj přišli podpořit.

Mgr. Iveta Teřlová

 

Zpráva z prvního stupně

Stejně jako v červnu, jsme i v tomto školním roce přijali pozvání na turnaj v minifotbalu pořádaný Domem dětí a mládeže Prahy 5. Vydali jsme se do boje s žáky 3.-5. tříd, kteří se střetli s dalšími čtyřmi školami ve dvou kategoriích.  

V den turnaje nám počasí přálo, nálada v týmu byla perfektní. 

Na hřiště jsme dorazili s velkým předstihem, jelikož jsme nebyli schopni odhadnout aktuální dopravní situaci. O to více času měli kluci na rozcvičku, která rozproudila krev v žilách a touhu po skvělých výkonech. 

Naši fotbalisté z mladší kategorie (3. třídy) tři ze čtyř zápasů vyhráli, jednou remizovali. Ti starší (4. a 5. třídy) vyhráli třikrát, jednou prohráli.  

Kluci se ale rvali do poslední chvíle jako lvi a hrdě reprezentovali naši školu. Náramně si to užili a druhá místa v obou kategoriích byla úžasnou tečkou za příjemně prožitým dopolednem. 

Opět děkuji Danu Čermákovi a Tomáši Bohatcovi za výpomoc a odborné vedení kluků. 

SPORTU ZDAR (fotbalu zvláště)! 

Mgr. Barbora Kudrnová 

IMG 20211005 141332

IMG 20211012 151031