Zprávy z výletů školní družiny na konci června

28. 6. Chuchelský háj

Už od brzkého rána bylo krásné počasí, a tak náš celodenní výlet, pořádaný školní družinou, vyšel opravdu na jedničku. Dopoledne sice bylo v lese trochu plno, protože navštívit Chuchelský háj se nerozhodla navštívit jenom naše škola, ale zato odpoledne už jsme měli celý les a všechna hřiště jen pro sebe. Kromě Mariánského pramene, Čertovy strouhy, Zoo koutku a slibovaného občerstvení jsme si užili spoustu zábavy při divadelním řádění, soutěžích, kvízech a hrách.

29. 6. Beroun – medvědárium a rozhledna

Cestování v ranní špičce při tolika dětech, které měla školní družina na starosti, nám sice dalo trochu zabrat, ale Městská hora v Berouně nám to vynahradila plnými doušky. Měli jsme štěstí, že v tak parném dni medvědi nebyli zalezlí a Kubu nebo Matěje (dodnes se vedou diskuse, který z nich to byl 😊) jsme dokonce viděli lebedit si i v bazénku. Díky krásnému počasí se nám také naskytl nádherný výhled z místní rozhledny.  No a hřiště v lese a občerstvení nemělo chybu. 

30. 6. Mníšek pod Brdy – zámek

Posledním výletem pořádaným školní družinou byla návštěva zámku v Mníšku pod Brdy. Při pohádkové prohlídce s komtesou Karolínou měly děti možnost vstoupit do světa pohádek a pověstí inspirovanými historickými skutečnostmi. V dobovém kostýmu převyprávěla dětem průvodkyně Anička poutavou a zajímavou formou příběh o tom, jak zámek vznikl a proč má jen tři věže. Během návštěvy jsme si prohlédli jídelnu, salonek, kapličku, knihovnu, pracovnu a viděli jsme zde spoustu zajímavých předmětů od rytířského brnění, loveckých trofejí, porcelánového kohouta, hodin na stropě až po zvoneček s nožičkami. Dokonce jsme pomáhali marnivé princezně vybrat šaty na večerní ples. Program byl doplněn o výtvarný ateliér, kde si děti mohly vymalovat sádrové odlitky se zámeckými, pohádkovými, zvířecími nebo květinovými motivy. Na závěr výletu nechyběla ani návštěva místní vyhlášené cukrárny Jarolímek.